Elvebrett

Se bilder

Aldersgrense
15 år

Sesong
mai-september

Varighet
4 timer

Mat
Varm lunsj

Pris per person
1350,-

Surfe selveste Sjoa?

Rått, vått og vilt! På elvebrett kan du virkelig utfordre deg selv og bryne deg mot naturkreftene.

Etter en sikkerhetsgjennomgang starter turen i et rolig parti av elva Sjoa. Det viktigste nå er å lære teknikken med brettet, hvordan du tar bølgene og strykene og samarbeidet med elvekreftene. Elvebrett er relativt fysisk tungt, det gjelder å rasjonere energien på din ferd nedover viltre og tidvis overveldende Sjoa.

Aktiviteten passer best for deltakere som har vært på rafting tidligere. Dette er en utmerket aktivitet dagen etter du har vært med på rafting, f. eks. en søndag formiddag før hjemreise. Turen på elva avsluttes ved å svømme inn i leiren vår. Varm lunsj etter turen.

Deltakerne blir utstyrt med brett, tykke våtdrakter, hjelm, redningsvest, våtsko, svømmeføtter og froskehansker.

Anbefales på det våteste!

Krav til deltakere:

Vår profil er å drive sikre aktiviteter. Derfor stiller vi enkelte krav til deltakerne på våre turer.

Deltakere må:

  • ikke lide av sykdommer som kan fremkalles under stress eller av kaldt vann
  • kunne svømme
  • ikke være påvirket av berusende eller bedøvende midler


Du må ha med:

  • ullgenser eller ull/superundertøy
  • håndkle (kan leies)

Ofte stilte spørsmål

K
L
Kan elvebrett være en familieaktivitet, og hva er aldersgrenser for barn?

Ja, elvebrett kan være en flott familieaktivitet. Aldersgrensene vil variere, avhengig av elva. Det er vanligvis egnet for barn i alderen 10 og oppover, avhengig av elvens vanskelighetsgrad. Vi har flere elver å velge i, vesentlig Sjoa og Lågen, med varierende stryk og vanskelighetsgrader. På Sjoa er aldersgrensen 15 år.

K
L
Hva er de grunnleggende ferdighetene jeg trenger for elvebrett?

Grunnleggende ferdigheter for elvebrett inkluderer balanse, svømmeteknikker og evnen til å forsere stryk. En grunnleggende forståelse av strømforhold og sikkerhetsprosedyrer er også viktig. Opplæring fra erfarne instruktører, som ofte tilbys av arrangører som Sjoa Rafting AS, vil hjelpe deg med å utvikle disse ferdighetene.

K
L
Er Sjoas elv egnet for nybegynnere på elvebrett?

Sjoa elv er relativt krevende for elvebrett. Det kreves en viss fysisk styrke på denne elva. Det er avgjort en fordel å ha vært med på en raftingtur før man utfordrer elva på brett. Elva har varierte stryk, også enklere partier som er egnet for nybegynnere. Sjoa Rafting AS arrangerer turer tilpasset ulike ferdighetsnivåer.

Webdesign levert av Zondo Norge AS